turf, potgrond, tuingrond, tuinmest, gazonmest,... . Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laten groeien en bloeien. In deze soorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die de planten nodig hebben zoals orchideeën die eigenlijk het best gedijen op boomschorssnippers.

 

Ook meststoffen voor gazon, tuin en zelfs binnenshuis koopt u bij ons.

We kunnen een splitsing maken tussen samengestelde en enkelvoudige meststoffen. De naam zegt

het al, de samengestelde meststoffen zijn meststoffen met extra toevoegingen. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld speciaal geschikt voor gazon en siertuin. Kalk met bijvoorbeeld zeewier en andere extracten geven een extra impuls aan een gazon, border en moestuin. De speciale tuinmest zorgt dat de tuin de nodige voedingsmiddelen krijgt. Enkelvoudige meststoffenhebben een hoog stikstofgehalte waardoor ze een extra groei stimuleren. We denken dan aan beendermeel (rijke bloei en goede wortelontwikkeling) en bloedmeel voor een sterke groei. Deze meststoffen vallen onder biologische meststoffen.

 

Wanneer een huis opgeleverd wordt is de grondsoort over het algemeen arm, er zit weinig leven in. Geadviseerd wordt om de grond goed door te laten fresen en een laag bemeste tuinaarde aan te brengen. Bij kleigrond adviseren wij wat zand door te klei te mengen. Tuinaarde is een mix van grond, stalmest en turf en is niet geschikt voor het vullen van plantenbakken, hiervoor gebruikt u potgrond of potgrond speciaal waarin meststoffen verwerkt zijn. De grond is ook luchtiger waardoor het vocht ook beter wordt opgenomen.

 

Wij volgen het volledig DCM assortiment (www.dcm-info.be), ook onze Best deal producten en meststoffen van BSI vind je bij ons terug. Vragen? Wij helpen je graag verder...

 

 

 

 

VT002973_lowres
dcm
VT002486_lowres
dcm2
potgrond 40l2
Aarde met goud verloop_lowres
080401_dcm hortensia mest +hortensia's_lowres